НАСТАНЯВАНЕ

Слънчевата къща

Къща за гости „Слънчевата къща“ е на самия бряг на язовир Цонево. Язовирът е изграден на река Луда Камчия и е третия по големина в България. В спокойни и слънчеви летни дни, пред вас се открива невероятна гледка – обширна синева от небе и вода с ясно изразена граница между тях от обраслите с широколистни гори, поли на Източна Стара планина.

Къщата е на три етажа, на всеки от които има санитарен възел. Разполага с 4 двойни стаи с тераси, от които се открива прекрасна гледка към язовира и заобикалящите го гори. Интериора на всяка стая е тематично свързан с определен географски и туристически обект и има възможност за допълнително трето легло. Всяка от стаите има климатик, телевизор, свободен Wi-Fi интернет достъп. На първия етаж на къщата има зала за хранене с камина и с обособен кухненски блок. В къщата могат да се настанят максимум 12 човека.

В двора на къщата е изградено барбекю и външна зала за хранене. През студените месеци се отоплява с локално парно.

Слънчевата къща“ се намира на час път от Варна, Бургас и Шумен, и час и половина – от Добрич, Търговище и Разград. Лесният достъп по шосеен и жп път, комбинацията от планински туризъм, селски уют, риболовни страсти, водни спортове правят село Аспарухово едно райско място, желано от всеки за отмора и почивка.

Природните дадености в района на селото осигуряват богати възможности за организиране на туристически маршрути по екопътеки. В селото може да видите старо килийно училище от епохата на Възраждането и каменна църква от 1857 г., които са пренесени изцяло от старите им места, останали на дъното на язовира. Скалният феномен „Чудните скали” се намира на 4км от село Аспарухово.

Паркинг – 4 паркоместа.
Къща за гости „Слънчевата къща“ се отдава цялата. Заповядайте!

Слънчевата къща

За контакти и запитвания

Телефон:  088 744 6402
Е. поща: slanchevatakashta@abv.bg

Адрес:  с. Аспарухово, общ. Дългопол, на брега на язовир Цонево
GPS: 42.979294, 27.325913
Facebook страница


ЯЗОВИР ЦОНЕВО И ЧУДНИТЕ СКАЛИ 
Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД

Made with Mobirise ‌

Web Site Design Software