РИБОЛОВ

BLRS

САЙТЪТ Е РЕАЛИЗИРАН С ПОДКРЕПАТА НА БЪЛГАРСКИ ЛОВНО-РИБАРСКИ СЪЮЗ
WWW.BLRS.EU | НОВИНАРСКИ ПОРТАЛ ПОСВЕТЕН НА ЛОВЪТ И РИБОЛОВЪТ


Язовир Цонево

Язовир “Цонево” от години привлича край бреговете си стотици риболовци от цяла източна България. Голяма част от брега е удобна за риболов и ежедневно мнозина се възползват от идеалните условия за риболов.

Едно от най-дашните места е местността “Чудните скали”. Там в близост до брега дълбочината е голяма и се лови много риба. Най-удобните места се заемат още от тъмно. В района няколко големи моста пресичат водоема и около тях се върти много риба. Най-ловена е платиката, след нея се подреждат бабушката, морунажът, червеноперката и уклеят. Там има и доста хибриди между платика и бабушка, които кълват много добре.

Привечер се активизират хищните бели риби и сомове, и на изкуствени примамки или на живи рибки се ловят добри екземпляри. Ловят се и едри костури.

язовир цонево риболов

В местността “Чудните скали” могат да се уловят по над 5-6 кг риба само за 2-3 часа риболов. Нещо, което се случва на малко други язовири.

Привечер и на развиделяване може да се разчита на риболов на бяла риба на спининг. Излизат риби с тегло от килограм до три, но се случва да се излъже и някоя трофейна красавица. През деня върви и риболов на влачене на воблери. В последните години язовирът стана притегателно място и за любителите на риболова на сом на кльонк. Тук редовно кълват сомове с тегло над 50 кг, което е истинско горещо преживяване. Разбира се най-ловени са сомовете с тегло до 10 кг, но чат-пат се закачат и исполини.

Около язовира има доста хотели, ресторанти и кафенета, което позволява да се практикува и семеен туризъм, свързан и с чудесни условия за риболов.

язовир кърджали риболов


ЯЗОВИР ЦОНЕВО И ЧУДНИТЕ СКАЛИ 
Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

 Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД

Built with Mobirise ‌

Web Page Builder